71-годишен мъж преби и заля с бензин лицето на жена, която

...
71-годишен мъж преби и заля с бензин лицето на жена, която
Коментари Харесай

71-годишен преби и заля с бензин жена в Благоевградско

71-годишен мъж преби и заля с бензин лицето на жена, която е имала издадена заповед за незабавна отбрана от домашно принуждение.

В тази връзка под управлението на Районна прокуратура - Благоевград, Териториално поделение - Гоце Делчев, се води следствие по досъдебно произвеждане за причиняване на телесна щета и насила посредством приложимост на мощ в изискванията на домашно принуждение, заплашване и несъблюдение на незабавна заповед за отбрана от домашно принуждение. Престъпните действия са квалифицирани по член 131, алинея 1, т. 5а, вр. член 130, алинея 1; по член 143, алинея 3, вр. алинея 1, прочие 3, хип. 1 и по член 296, алинея 1, хип. 2 от Наказателен кодекс.

Досъдебното произвеждане е формирано на 3 август за това, че на предходния ден 71-годишният Ф.Б. не извършил заповед за незабавна отбрана от домашно принуждение. Въпреки че бил отхвърлен от жилище в село Абланица, област Благоевград, той влезнал в него.

В хода на следствието и въз основа на показанията на разпитаните очевидци е открито, че на 27 юли обвиненият предизвикал на З.З. телесна щета. Ударил я с туба и я залял с бензин по лицето.

Побоят и принуждаването посредством приложимост на мощ и заплашване по отношение на потърпевшата са осъществени в изискванията на домашно принуждение и са предшествани от редовно практикуване на физическо и психическо принуждение от негова страна по отношение на дамата.

Мъжът е притеглен в качеството на обвинен и е арестуван за период до 72 часа. Предстои да бъде импортиран иск в съда за непрекъснатия арест на Ф.Б.

Действията по следствието не престават.
 Домашно принуждение: Близо 2 000 заповеди за отбрана за половин година
Домашно принуждение: Близо 2 000 заповеди за отбрана за половин година

596 досъдебни производства са формирани за първите шест месеца на 2023 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР